چگونه می‌توان تراکنش تایید‌نشده بیت‌کوین را لغو کرد؟

0

تراکنش‌های بیت‌کوین غیرقابل ردیابی و بازگشت هستند برای پاسخ به سوال چگونه می‌توان تراکنش تایید‌نشده بیت‌کوین را لغو کرد؟ با مجله ارز دیجیتال همراه شوید تا در مورد تراکنش های بت‌کوین بیشتر بدانیم.

یک تراکنش بیت‌کوین در صورتی ناموفق نامیده می‌شود که نتواند در عرض ۲۴ ساعت توسط ماینرها انتخاب و بر روی بلاک‌چین تأیید شود. تأیید تمام تراکنش‌ها توسط استخراج‌کنندگان صورت می‌گیرد و هر تراکنش برای تایید در کیف‌پول‌ ها، صرافی‌ها و ارائه‌دهندگان سرویس‌هایی نظیر درگاه‌های پرداخت به یک تا شش تایید نیاز دارد.

تراکنش‌های بیت‌کوین به دو دلیل تأییدنشده باقی می‌مانند:

۱. اگر از درخواست تأیید تراکنش مدت کمی گذشته باشد. در این صورت باید تا تأیید آن کمی صبر کنید. در حال حاضر، حتی در سریع‌ترین حالت ممکن، دست کم باید چند دقیقه‌ای منتظر بمانید.

۲. کارمزدی توسط فرستنده در نظر گرفته نشده یا این کارمزد بسیار کم باشد. یک قانون ساده در خصوص تراکنش‌های بیت‌کوین وجود دارد: هر چه میزان کارمزد تراکنش کمتر باشد، شانس تأیید موفق آن نیز کمتر است.

درصورتی‌ که کمترین میزان کارمزد را برای تراکنش خود انتخاب کنید، ممکن است تراکنش‌تان تأیید نشود. حال اگر تراکنش شما پس از ۲۴ ساعت تأیید نشود، باید به صورت زیر عمل کنید:

بازگرداندن تراکنش تاییدنشده در شبکه بیت‌‌کوین

ابتدا قبل از هرکاری مطمئن شوید که تراکنش‌تان تاییدنشده (Unconfirmed) باشد. به‌عبارت‌دیگر حداقل ۲۴ ساعت صبر کنید. برای اطمینان از تأییدنشده بودن تراکنش‌تان می‌توانید از یک کاوشگر بلاک (Block explorer) مانند Blockchain.com استفاده کنید.

ازآنجایی‌که بلاک‌چین بیت‌کوین عمومی است، رهگیری تراکنش‌تان بسیار ساده خواهد بود. تنها کافی است شناسه (ID) تراکنش خود را وارد کرده و آن را توسط کاوشگر رهگیری کنید.

به یاد داشته باشید که تأیید کامل یک تراکنش، در پلتفرم‌های مختلف متفاوت است. برای نمونه در صورتی که یک یا دو تأیید در ارتباط با تراکنشتان وجود داشته باشد، تنها راه چاره‌تان منتظر ماندن برای تأیید سوم است. چون فرآیند تایید شروع شده‌است.

اما اگر هیچ تأیید و کانفرمی برای تراکنش‌تان نمی‌بینید، می‌توانید اقدام به کنسل کردن تراکنش کنید.

دو روش برای این کار وجود دارد:

۱. استفاده از پروتکل RBF (جایگزینی به وسیله کارمزد)

۲. ارسال تراکنش مشابه با کارمزد بالاتر

پروتکل RBF این امکان را به شما می‌دهد که با پرداخت کارمزدی بالاتر، تراکنش خود را یک بار دیگر بر روی بلاک‌چین منتشر کنید، با این تفاوت که این بار مطمئن خواهیدبود به‌واسطه کارمزد بالاتر، تراکنش‌تان توسط یک ماینر انتخاب می‌شود. با انجام این کار، تراکنش قبلی حذف و با تراکنش جدید جایگزین می‌شود.

هرچند، باید به یاد داشته‌باشید که بسیاری از کیف‌پول‌ها از پروتکل RBF پشتیبانی نمی‌کنند، از همین رو پیش از اقدام به انجام چنین کاری، کیف پول انتخابی خود را بررسی کنید. برای استفاده از پروتکل، کافی است گزینه مورد نظر آن را در تنظیمات انجام تراکنش و حین ارسال فعال کنید. کیف‌پول‌ های سامورایی و الکتروم از جمله‌ کیف‌پول‌ هایی هستند که از قاب‌لیت RBF پشتیبانی می‌کنند.

اگر کیف‌پول انتخابی شما از پروتکل RBF پشتیبانی نمی‌کند، مجبورید به سراغ گزینه بعدی بروید. به این منظور، باید تراکنش جدیدی با مقدار قبلی ولی این بار با کارمزد بیشتر برای انجام تراکنش‌تان انتخاب نمایید.

البته این کار را باید در کیف‌پول‌ هایی انجام دهید که از دوبار خرج کردن (Double Spending) پشتیبانی می‌کنند. برای مثال اگر در کیف‌پول بلاک‌چین‌ دات‌کام که در حال حاضر از RBF پشتیبانی نمی‌کند تراکنشی انجام داده‌باشید، باید با نصب کیف‌پول‌ هایی که از RBF پشتیبانی می‌کنند و بازیابی کلمات یادآور و کلیدخصوصی در آن‌ها تراکنش دیگری با کارمزد بالا و به آدرس خروجی خودتان انجام دهید تا در اولویت ماینرها برای انتخاب و قرار گرفتن در بلاک قرار گیرد.

اطمینان از تأیید تراکنش

اگر می‌خواهید مطمئن شوید که تراکنش‌تان در شبکه بیت‌کوین تأیید می‌شود، از کارمزد پیشنهادی که در بسیاری از کیف‌پول‌ های یافت می‌شود استفاده کنید. در صورت تغییر آن، ممکن است تصادفاً ماینری با کارمزد کمتر را انتخاب کنید که درنهایت منجر به تأیید نشدن تراکنش‌تان شود.

در بیشتر کیف‌پول‌ ها، کارمزد تراکنش به‌صورت خودکار برایتان انتخاب می‌شود تا مجبور نباشید ساعت‌ها برای تأیید تراکنش‌تان منتظر بمانید.

البته درحال حاضر بیشتر کیف‌پول‌ ها زمان حدودی لازم برای تایید تراکنش را با توجه به میانگین کارمزدهای شبکه، مشخص می‌کنند.

 

و همچنین بخوانیم:

پیشنهاد سردبیر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.